De Goede Hoop

 

De Vollenhovense Bol “De Goede Hoop”, ontworpen door Gipon en gebouwd door Kooijman en De Vries. Deze mooie klassieke Bol is gebouwd in 1976, ingericht voor 4 tot 6 personen, 8.10m lang en is uitgerust met het bekende grote luik waardoor er een uniek gevoel van vrijheid ontstaat.

 

 

 

Met haar prachtige donkergroene romp, witte kajuit en klassiek bruine zeilen is zij absoluut een plaatje om te zien. De Goede Hoop wordt naast de wind aangedreven door een Craftsman scheepsdiesel van 27pk (2016),  die bij geen- of tegenwind u brengt waarheen u wilt. Aan boord vind u o.a. een marifoon, GPS, verwarming, kompas, radio-CD-spelermet USB-aansluiting en een koelbox, die ook kan vriezen. 

 

De lichtaccu’s en de startaccu worden automatisch opgeladen; walstroom is uiteraard aanwezig. Verder is deze Bol uitgerust met een grootzeil, botterfok, stormfok en kluiver; zij brengen u graag over het Wad of door Friesland. En u beschikt aan boord van De Goede Hoop over alle benodigde en recente waterkaarten, getijdenboek, verrekijker met kompas, kompas, vuurpijlen, GPS. Het is er allemaal!

 

Met een diepgang van slechts 70 centimeter en een vlakke bodem is zij zeer geschikt voor ondiepere wateren, zoals de Friese meren en de Waddenzee. Droogvallen op de platen is een uiterst plezierige bezigheid en door haar geringe diepgang is een groot deel van het Wad te bezeilen. Juist ook naast de geulen! Zelfs achteruit varen is met De Goede Hoop een makkie!

In de kajuit heeft u een stahoogte van ruim 180 centimeter, onder het grote luik 190 centimeter. En in de voorkooi kunt u zelfs met 2.10m nog languit liggen!  Door het grote luik is de instap extreem ruim en als je met de kop naar het westen afmeert kan de zon bij het ontbijt door het grote schuifluik naar binnen stralen. De ochtendstond heeft dan met recht ‘goud in de mond’.