Rotterdam, 14 augustus 2016

 

Beste lezer,

 

Vandaag is de eerste dag thuis na drie weken reizen met de Vrouwe Klazina. Graag delen wij met u onze goede, tot aanbeveling strekkende ervaring door dit gastenboek.

 

De Vrouwe Klazina is goed uitgerust voor de wadvaart. Het is duidelijk merkbaar dat de heer Feijen (de verhuurder) een ervaren wadvaarder is. Wij hebben bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het werpanker (als hek- en dreganker), de goede verrekijker, de vaarboom, de pikhaak en – last but not least – de bijgewerkte zeekaarten, kaartpasser en parallelliniaal, de getijden- en stroomatlas (HP 33) en de kaartplotter (Garmin). Zij is ook ruim genoeg gebleken voor ons gezin met twee kinderen, van vier en zes jaar.

 

Onze reis was schitterend: wij zijn op alle waddeneilanden geweest en daar steeds minstens twee volle dagen blijven liggen; alleen op Ameland verbleven wij korter op zowel de reis naar het westwad als terug. Er waren veel hoogtepunten, zoals het varen van en naar, en ons verblijf in, De Cocksdorp, en de zeiltochten van West-Terschelling naar Nes (Ameland) en de dag daarna van Nes naar Lauwersoog. Spannende momenten hebben wij beleefd op de onbetonde routen, zoals van het Inschot naar het Gasboeiengat (‘Waar is de GG 20?’) en van Holwerd voor Ternaard langs omhoog naar het Friesche wad (niet te vroeg naar het noorden!), en nadat wij net buiten de geul naar de haven van De Cocksdorp vast waren gelopen (de paal hoorde niét bij het prikkenstraatje…).

 

Als wij iets misten of wilden weten, was de heer Feijen goed bereikbaar via WhatsApp. Ook de overdrachten van het schip verliepen soepel. Wij hebben de heer Feijen ervaren als een betrouwbare, hulpvaardige en coulante verhuurder die er oprecht belang aan hechtte dat wij van een prettige vakantie konden genieten en ervan genoot dat wij konden wadvaren met zijn stoere en goed uitgeruste scheepje.

 

Met vriendelijke groet,

de familie Mouthaan

 

 

 

Gastenboek

Thijs Cobben schreef op 20-08-2014 11:31

Beste Cor,

 

Wij hebben weer enorm genoten van onze vakantie op het Wad in de eerste week van augustus van dit jaar. Het weer was ideaal: windkracht 3/4, warm en veel zon en weinig regen.

 

Hoogtepunt was een tocht langs de onbetonde “Diepe route onder schier” waarvan de “waypoints” hadden gedownload (http://www.wadvaarders.nl/site/pages/wadvaren/navigatie-oost-wad/diepe-route-onder-schier-062014.php) en een voor een ingevoerd in de aan boord in de kuip aanwezige GPS. Na overnacht te hebben op het oostpuntje van Schier hebben we de dag erna met schitterend weer een hele mooie tocht naar een droogvallende plaat tussen Simonszand en de Boschplaat gemaakt: een aanrader! Wat is Nederland hier mooi, uitgestrekt, leeg en afwisselend!

 

Het schip was zeer goed uitgerust zowel qua vaar- en zeilbenodigdheden als qua kleine handigheidjes in de keuken. Voldoende landvasten en boeien. En weer een uitgebreide verzameling waddenlectuur/handleiding enzovoorts.

 

Heel erg bedankt en tot volgend jaar!

 

Groeten,

 

 

Familie Cobben

Sander schreef op 06-10-2012 21:13

Beste Wadvaarders en -geinteresseerden!

 

Na jarenlang zwerven op het Westwad en scherpjachttochten op de Noordzee en Middenlandse zee hebben we dit jaar voor het eerst bij Cor gehuurd. Met de Jan Steen een echte Nederlandse zomerweek (eind juni) beleefd, met veel wind en hemelwater. Desondanks toch fantastische tochten gemaakt, Schier aangedaan, zeer eenzaam gelegen in Noordpolderzijl, en drooggevallen natuurlijk. (Waarbij op een paar honderd meter nog een platbodem droogviel, nota bene De Goede Hoop!).

 

OK, op het Oostwad zijn bij stevigere wind de mogelijkheden om te passagieren misschien wat beperkter dan op het Westwad/IJsselmeer, met goede planning en een uistapje naar Zoutkamp toch ook bijzonder mooi!

 

Schitterende natuur ook, met lepelaars en veel zeehonden!

 

Een absolute aanrader!

Sander

Chris schreef op 13-09-2012 13:24

Beste Cor,

 

 We hebben op Schiermonnikoog gesproken met een paar zeer tevreden bemanningsleden van de Jan Steen.

 

Ze waren ook erg te spreken over jou als verhuurder dus dat leek me wel leuk om even aan je te melden.

 

 

Als beloofd is vandaag de 2e helft van de huur overgemaakt voor ons weekend.

 

Zou je me alvast kunnen laten weten waar we ons de 27e kunnen melden?

 

 We kijken er naar uit en tot zover hartelijke groet,

 

Chris

 

Diana schreef op 10-06-2012 09:14

Cor is een serieuze verhuurder die werkt op contractbasis en zijn afspraken nakomt. Beide schepen zijn goed onderhouden en zeer volledig ingericht, ook met (opblaasbare) zwemvesten, marifoon en vuurpijlen i.g.v. nood. Je kunt met de schepen prima droogvallen op het Wad en ook bij iets meer wind geven ze nog een veilig gevoel.
Kortom, wij hebben zowel De Goede Hoop, als de Jan Steen al eens voor een korte en een langere tocht gehuurd en wij kunnen Cor als verhuurder met fijne schepen zeker aanraden.
groet,
Diana 

Anneke Venema schreef op 12-04-2012 13:48

We gaan in de zomer al voor de zesde keer varen met de Jan Steen! Onze kinderen van 15 en 17 jaar willen nog graag mee. De kampeervakantie wordt door hun voor de eerste keer overgeslagen, maar de week op het Wad, daar kunnen ze nog niet zonder.

De Jan Steen is daarvoor ideaal. Een mooi handzaam schip met genoeg ruimte voor 4 personen. Helemaal sinds er een tent over de giek gespannen kan worden als het regent ( tot nu toe elke vakantie….) en misschien ook als de zon hevig schijnt ( maar daar hebben we eigenlijk nog niet mee te maken gehad in al de jaren dat we in augustus zijn gaan varen).
Het is heerlijk om droog te vallen, het schip blijft mooi stabiel recht liggen, kortom een ideale boot.

Bas en Petra schreef op 10-09-2011 21:29

Heerlijk bijna 2 week over het wad gescharreld met ‘De Goede Hoop’. Vooral ook veel wind gehad. Hoewel klein,is het een enorm stevig en stoer schip waarvan we genoten hebben. Prachtige vergezichten gezien, zeehonden natuurlijk en ook de rust van het varen en droogliggen ervaren. Wel behoorlijk wat gebonk bij het bijna los raken van de plaat. Dit duurde soms lang en heeft her en der wel tot wat ergernis geleidt. De slaap heeft daarna tijdens een prachtig rustige zeiltocht naar ameland weer alles goed gemaakt. Fijn dat slapen tijdens het zeilen. Nu thuis nog even nagenieten

Renate schreef op 09-05-2011 21:10

We hebben een heerlijke week gehad op de Goede Hoop. Het is een gezellig en comfortabel scheepje. Een echte aanrader.

 

Renate

Ingrid schreef op 09-05-2011 20:41

Ha die Cor,

 

Het was weer een geweldige vaardag gisteren met de Jan Steen!Knipogen

 

Groetjes,

Ingrid