Jan Steen

 

De 8.50m lange Vollenhovense Bol “Jan Steen” is ontworpen door Gipon en gebouwd door Kooijman en De Vries in 1974. Het schip is ingericht voor 4 tot 6 personen. 

 

 

 

Met haar helder witte kleur en haar mooie witte zeilen is zij een indrukwekkende verschijning.  Mooi van buiten, kompleet van binnen. Van koelkast tot marifoon, van verwarming totGPS/dieptemeter. De radio/CD-speler is ook geschikt voor uw MP3-speler.

Het elektrisch systeem bestaat uit een automatische acculader die de beide lichtaccu’s en de startaccu op peil houdt. Uiteraard werkt dit op de motor en op walstroom.

 

Ook de maritieme uitrusting is compleet te noemen: kompas, vuurpijlen, verrekijker met kompas, GPS/dieptemeter, navigatieset, recente waterkaarten en het getijdenboek vindt je aan boord. Uiteraard is het schip voorzien van een prima scheepsdiesel (Craftsman Marine 2015) van 27pk. Grootzeil en botterfok zijn recentelijk vernieuwd, stormfok en kluiver zijn in uitstekende staat. Een ankerlier met 27m ketting maakt het schip kompleet voor een fantastische vakantie op het Wad of op de Friese meren.

Over stahoogte valt bij de Jan Steen niet te klagen. Bij het luik ruim 2 meter, in de kajuit 1.90 meter. Bij de Jan Steen is alles net iets ruimer dan bij De Goede Hoop, Vrouwe Fortuna en de Vrouwe Klazina, iets langer, iets breder, iets zwaarder, iets meer zeil en 5 centimeter meer diepgang. En voor de iets langeren onder ons, de voorkooi meet ruim 200 x 250 cm.

Ook het extra plankje bij de kompaspaal is een handigheidje. Zo maak je in een handomdraai een bijzettafeltje in de ruime kuip.