** De Vrouwe Klazina heeft in navolging van  de Jan Steen en de Goede Hoop nu ook een nieuwe, 27 pk sterke,  Craftsman scheepsdiesel gekregen.

 

** De jachthaven van Schiermonnikoog wordt dit jaar weer gewoeld, de verwachting is dat hij weer op volle diepte komt.

Dus weer lekker dobberen op het water aan de steigers.

 

**Na 10 jaar Ee vertrekt de vloot met ingang van 2017 richting het Wad, naar Dokkumer Nieuwe Zijlen. Om precies te zijn naar Jachthaven Lunegat.

Een grote verandering. 4 vaste ligplaatsen naast elkaar, alle voorzien van een vingerpier en elektrische aansluiting. Op de kop van de pier is het watertappunt.

Een afgesloten parkeerplaats, een prachtig verwarmd toiletgebouw en uiteraard Wifi. En ook hier, practisch naast het schip laden en lossen van uw spullen.

En wat heel erg fijn is, geen brug of sluis die je afvaart belemmert. Alleen uiteraard de Robbegatsluis naar het Wad en die ligt op ca. 1,5 uur varen.

Kortom, vertrekken en terug komen wanneer u dat past. De haven heeft uitstekend faciliteiten, o.a.: gasflessen, tankstation, vuilwaterinstallatie, scheepswinkel, kraan, enz. 

Pal naast de haven vind u de Kollumerwaard, een prachtig natuurgebied met zeer veel wandel- en fietsmogelijkheden. Aan de andere kant 2 erg goede eetgelegenheden. Boven op de sluis de Pater, en beneden aan de sluis de Dream. En pal naast de haven ook nog vaak een patatkraam!

 

**de geul naar Noorpolderzijl is in 2018 weer gebaggerd, de haven is weer goed bereikbaar